Thursday, May 26, 2011

Hotel Review: Langgura Baron, Pantai Chenang, Langkawi

check out dari Aseania, kami sambung lagi 1 malam kat Langgura Baron. awalnya kami purchased Malibest dengan travel agent. tapi sebab travel agent adalah bongok tak reserved ker aper... aku dah sampai sana baru hegeh2 nak call malibest. memang tak best r sebab malibest dah penuh! pastu suh aku pilih resort lain... mana sempat nak gugel bagai dah kan... so, berdasarkan beberapa keping gambar yg travel agent tu tunjuk : aku tawakal pilih Langgura Baron sebab design dia kayu cam malibest. pastu travel agent ni bohong aku... kata hadap pantai. sekali pergi, hangguk dia... mana ader ngadap pantai segala sebab belakang tu ade 1 bangunan resort lain. 

walaubagaimanapun, Langgura Baron ni tak menghampakan aku... bilik dia besar... dalam semua kayu... katil dia best... cadar dia baru... pastu paling best, ade bathtub. hehehee... :)
sebenarnya dia memang btol2 tepi pantai chenang dah pun. tapi ape ke malang nasib langgura baron ni sebab bleh plak manusia lain wak 1 bangunan motel murah depan tu... kesiannnnnnnnnn... tapi takperlah, menapak beberapa tapak jer pon nak ke beach kan... 

harga: ni aku tak dapat nak pastikan dengan tepatnya sebab seperti yang dikata, aku purchase untuk 1night at Malibest + kereta = RM200. kat sini memang takde breakfast yer...




bilik 106 :)

k meh masuk meh... tengok camane bilik saya ni...









bila dah penat berjalan seharian... pe kata penuhkan bath tub ngan air suam then berendam.
kan segar tu... jgn tanya muat tak kalo masuk dua org! aku malas jawab > kang kantoi! hahahahaaa...

aku takde masalah ngan Langgura Baron... aku suka chalet yg cam umah kayu kat kampung2 ni... aku cuma masalah ngan manusia bergelar RECEPTIONIST ni... memang semua tempat la cenggini... adoiiii... tak faham aku! muka masing cam telan sarang tebuan. punya susah nak senyum macam kalo senyum tu kena timpa ngan pokok kelapa jerk! dah tau keje ko tu receptionist, jangan plak nak berlagak cam ko manager kompeni oil & gas plak! pang kang!!! 
nak jer aku sound "dik, susah sangat nak senyum ni, gigi depan sompeng kena langgar lembu ker?"


KESIMPULANNYA, total kos penginapan aku 4d3n bersama kereta sepanjang keberadaan kami di sana adalah:
2n at Asenia  + kereta = RM412
1n at Langgura Baron + kereta = RM200
ok, kali ni takyah tekan kalkulator pon aku leh congak ni... = RM612.


15 comments:

  1. kmk rs sumer receptionist kt langkawi mengong...hahahaha...

    ReplyDelete
  2. receptionist patut diberi topeng muka senyum supaya leh nampak manis sepanjang masa...hehe

    termasuk makan, shopping...minyak..agak2 dlm 1k jugak nk pi jenjalan ke langkawi ni ye...

    ReplyDelete
  3. ikut luck juga kot kan nk dpt receptionist yg mesra alam nie..hahaha

    ritu ku nk stay kt Malibest..last2 x jd pergi..tunggu netx trip lah..:)

    ReplyDelete
  4. best nyerrr tdo chalet mcm ni...

    ReplyDelete
  5. info yg membantu teman dan rakan2.. terimekasih bebanyok iyek inachick. Nanti sampi sane teman nk ajak Receptionist tu kuar tepi pantai.. kemudian teman campak dia tgh lautan hihi...

    ReplyDelete
  6. wah,suke jugak kat chalet camni..tq 4 the info cik Kaki!bnyk ghopenye tempat best kat langkawi..masa kecik2 dulu teman igt kalo g langkawi tu yg ade cuma tempat soping pgn mangkuk n cokelet..n tempat yg ade replika helang tu..terus tak nak pegi dah lps tu..

    ReplyDelete
  7. mama gee:
    ha ah kan kak...
    topeng kertas lukis muka senyum. hehee

    ReplyDelete
  8. gieyana:
    nanti aku tgk review malibest ko best ker tak... hehhehee

    ReplyDelete
  9. syakey:
    hehehee...
    kalo 'duet' bestla...

    ReplyDelete
  10. amzar:
    hope dpt membantu trip en amzar n friends... ;p

    ReplyDelete
  11. cik puan axa:
    my pleasure... :)

    ReplyDelete
  12. blog kau ni penuh info nok... kalo aku pegi langkawi aku nak gi otel ni le...

    ReplyDelete
  13. mcm sejuk je bilik tueh..besh

    ReplyDelete
  14. akak.. rm612 tu ntuk sorang ke atau both?

    ReplyDelete