Friday, October 22, 2010

Tugas Bibik Gojes...

hari ni jumaat... esok sabtu... lusa ahad...
sabtu & ahad?! cam suka la ulang sebut nama 2 hari yg ini...
hari ni mana wanita berkerjaya semua bebas dari title kuli batak seorang boss...
hari di mana kite wanita berkerjaya tukar kerjaya...
jadi bibik gojes kpd enchik suami...
tugas bibik gojes adalah basuh baju... 
laki tlg sidai > angkat > lipat dan pas tanggungjwb menggosok kpd bibik gojes balik...

menjadi tugas bibik gojes juga untuk mengemas rumah... 
tp keje2 mengemop laki hensem punyer keje...

dannnnnnnnnnnnnnnn... 
adalah tugas terbaek bibik gojes untuk memikat hati laki hensem supaya jgn kata nak pandang... nak jeling wanita x berapa gojes di luar sana pon x hingin... sebab, bibik gojes goda & rasuah perutnya ngan memasak makanan yg mabeles delicious...
see...

hidangan simple bibik gojes... 
walopon simple harus suaminya memuji muji kesedapan food itu...

 sayur air bayam special bibik gojes yg menjadi peberet suaminya...

 sambal udang resipi ciptaan bibik gojes sendiri...

udang ni kasik tempek banyak2... biar manusia2 di luar sana telan air liur berbaldi baldi...
biarkan mereka... jgn kesian... hahahhahahaaa~


so, saper nak join saya jadi bibik gojes utk esok dan lusa???

16 comments:

  1. kenapa bibik ni menggoda dengan gambar2 yg menyebabkan selera makan saya bertambah2 ni????

    ReplyDelete
  2. marzalina:
    sebab bibik ni baik... xnk gmuk sorang2... hehheee

    ReplyDelete
  3. bibik gojes...tunggu kedatangan aku....esok..wakakakkaka....

    ReplyDelete
  4. tak tahan tgk gambar makanan... huhu

    ReplyDelete
  5. lu memang kan!! memang!! memang!!
    huh~!

    ReplyDelete
  6. gilerr menjejeh ayaq lior wieh....noti ekk...BIBIK GOJES nieh....hidangkan ngan menu yg besh...

    ReplyDelete
  7. Bibik nie - bukan diri saja gorjes..masakan pun gorjes......

    ReplyDelete
  8. uish,,, mcm hotel2 la...
    nnt amek tmpah utk makanan pngantin bleh?
    hehehehehe...

    ReplyDelete
  9. sampai ati bibik gojes menggoda bibik kembang dengan makanan ni semua...jaat tau....

    ReplyDelete
  10. pepel:
    seb baik x dtg... hahhaaa

    ReplyDelete
  11. faiz:
    cuba bayangkan saya yg mengadap makanan ni...

    ReplyDelete
  12. shifa:
    meh nk abeskan ayat tu...
    wa mmg suka kalo tgk lu menceceh air liur... hahahaa

    ReplyDelete
  13. nid's:
    nak kasik ko semangat... ;p

    ReplyDelete
  14. zie:
    wah... pujian x nahan...
    lobang hidung dh jd cam lobang hidung haji bakhil dh ni...

    ReplyDelete
  15. nadd:
    boleh... kengkawannya pasal... bg harga spesel! kih3

    ReplyDelete
  16. suria amanda:
    nak suh bibik kembang semangat nk masak sebenarnya...

    ReplyDelete