Tuesday, February 28, 2012

PAVLOVA vs ROTILOVA

 

 (gambar adalah belas ehsan pakcik GOOGLE)


sini sana situ duk tayang PAVLOVA skrg...
meroyan mak tau! tgk kemain tempting lagi... mungkin sebab buahan  gojes kat atas tu kot...

pastu duk bayang2... cemanalah rasanya yer? kena ker ngan selera aku very da village ni?!

kawan kata manis... tapi diseimbangkan dengan rasa masam dari buah2 tu...
aku kalo manis2 tak baper nak terima sket. tapi memang punya lah meroyan nak rasa...

sebab dah x tahan sangat... makanya.... jadilah


|
v




ROTILOVA! 
hehehee...


roti disapu planta dan kaya, dibakar seketika... dan ditabur manggo.
makan sambil bayangkan sedang mengunyah PAVLOVA.
ohhhhhh~~~ sedapnya PAVLOVA... eh eh ehh... ROTILOVA saya...

sebab sedap, tak cukup sekeping. masuk dapur n buat lagi 2 keping.  
tapi dah malas nak dadukan mango, maka potong sekeping2... gulung dan ngap!
burpppppppp~~~ makan tanpa offer kat laki takut kena kutuk! muakakkakakaka~~~



17 comments:

  1. gud idea kak!! hehe
    pavlova tu rase dia mcm marshmallow je,
    if kite buat sdiri sure blh kurangkan manis..
    xkan akak yg sifo kt dapur ni xley wat, tipu ahh :p

    ReplyDelete
  2. mcm2 la idea kamu ni inaa...
    very de creative.

    ReplyDelete
  3. kihkihkih...naseb baik tido malam tadi kamu tak mengeluarkan rembesan di mulut..uuuu

    ReplyDelete
  4. Syu pon blom dapat rasa lagi pavlova tu...;(

    ReplyDelete
  5. hahaha buat lawak la kak ina ni..igtkan yang pix ats tu yg kak ina buat..

    ReplyDelete
  6. wah..simple dan menarik jek..dh la suke bangat same mango..blh cube ni..huhuhu

    ReplyDelete
  7. agak ramai yg ckp manis.. aritu rs macaroon pun dh serik huhuhuhu sgt2 manis .. pening kepala ..

    emm bagus jgk wat rotilava ye, cm menarik.. leh tmbah dgn strwberry ker, anggur ker

    ReplyDelete
  8. kalau beli konpem manis..saya suka buat sendiri sebab tahap kemanisan tu sendiri budget...perghh roti dengan butter pon cara nehhh letak gula..kan hehehe

    ReplyDelete
  9. sgt2 kretip ok..hehe...tulah tk pnh rs cmne pavlova tu...mcm sedap..

    ReplyDelete
  10. yarabbi......sdpnyaaa glurp.glurp

    ReplyDelete
  11. ah kah kah kah kah.... kelakar lah ina ni! gelak guling2 akak bace entry ni! muakakakakka lagi skali!

    ReplyDelete
  12. pon boleylahhhh .... mentang2 musim mnggo skg.. huhu

    ReplyDelete
  13. terpana betul la tgk kekreatifan ina..gud2..

    ReplyDelete
  14. hahahaha.. sabor jelaa.. krim tu tak buat, ina?

    ReplyDelete