Tuesday, January 25, 2011

Rumusan Bergambar Cuti2 Penang di hari terakhir...

malu plak nak letak tajuk Penang Part 10...entry cuti penang panjang cam cuti round negara2 EROPAH plak kekdahnya kan...
ok2, mak janji... mak akan setelkn crita criti taik mata wak initi percutian ni sepantas mungkin.
skrg xder part by part dah... semua jamak sekali harung... :)

jadi, entry ini entry di hari terakhir percutian Penang...
mean hari ke3 di Penang sebelum keberangkatan pulang ke KL.
  • PAGI: hari ni bangun pagi sikit. bersarapan dan lagi sekali menyusur pantai... korang kan tahu, aku penggemar pantai & lautan. berangan cam duyung jadian... :


LONE PINE RESORT yg aku berangan sgt nk stay sini skali... 
tanya harga... jgn kata nak 3d2n, nak duk setengah hari pon pk 85 kali!

  • kul 12 tgh hari, check out. memandangkan datang hari tu naik bridge, balik ni plak kami nak naik feri. on the way ke Gorgetown terminal ferry, kami singgah Padang Kota sebab nak jugak rasa kehebatan PESEMBUR penang. umur hidup tak pernah rasa kan... so, datang penang kununnya wajib cubala...
 



  • pukul 1.30pm, ke Butterwoth (seberang) dgn naik kereta atas feri. FREE jer... yer, bayaran hanya dikenakan masa nak masuk pulau sahaja. tak kiralah, kalau datang melalui bridge atau ferry. contohnya, datang naik bridge, kena bayar tol RM7, balik tu naik feri = RM0 dan kalau datang naiknya feri, tiada tol dikenakan bila balik melalui bridge. faham kan situasinya? tak faham gak, terjun lah ko ngan kereta2 sekali dalam laut!
view di Gorgetown Ferry Terminal.

bangunan di Pulau

penang bridge dgn orang yg gigih mendayung... mmg btol2 gigih la...


  • sampai seberang, kami ke Butterworth Bus Station. sebelah terminal ferry tu jer. bukan nak beli tiket bas, tapi nak BELI JERUK! aku ke sini atas rekemen ANIDA OTHMAN (nah ko, aku bagi nama penuh ha...). dah atas pengalaman sendiri, aku REKEMENKAN kat korang pulak. membeli jeruk tanpa ragui halalnya (biasakan cha ya nun alip yg jual jeruk ni) dengan harga yang MURAH! sekilo RM7 dan makan ko jeruk sampai cirit!!! hahahhaaa...
carik kedai NO. 18

  • pas beli jeruk ni tak bertolak balik lagi... ader lagi satu tempat WAJIB TUJU kalau ke PENANG. tapi dah lenguh nak wak sambung ni... kemudian cerita la kan? *terpaksaaaaaaaa wak entry susulan lagi pasal penang ni... ;p

23 comments:

  1. jeruk makndak....ehehehe
    tudia rambang mata pilIh jerok kan..hehehehehehehhe

    dh makIn beakhir erk entry di penang nie..huhuhuhhuhuuh sedeylaa plak.....

    ReplyDelete
  2. nak pegi penang!!!!!!!!!!!!!!!! bab laut tu biasa2 jer.. tapi bab mkn2 tu yg xtahan....

    ReplyDelete
  3. nida:
    ader lagi... PMC x citer lagi! hahahhaa...

    ReplyDelete
  4. fauzi:
    hahahahhaa...
    balik penang, 2 kilo naik berat oke!!!

    ReplyDelete
  5. jeruk penang mmg best, tak sah kalo tak beli
    akak makan pasembor kat tepi pantai pdg kota, mmg sedap

    ReplyDelete
  6. x dpt ek pasembor tu? ada kedai lain kut yg sdp...aku jarang mai kt pdg kota ni..hehe..

    jeruk png area belah sbrg mmg majority malay jual...

    ReplyDelete
  7. orang x pi la makan pesemboq kat foodcourt pdg kota tu.. mmg gila2 dia takek... dengan x sedap...

    xpe..esok2 mai lg kite p kat rojakman tu erk...siap leh dancing2 ngan dia..hehehehe...

    ReplyDelete
  8. mula2 dah legaaaa baca last entry... tiba2 ada pulak episod akan datang... hahahhaa... pedulik la kan... janji mekcuh soke.....

    ReplyDelete
  9. aku pon x suka pasembor! Makan smpai bersemboq2 nnt!hihihi...kalau gmbar view bangunan2 penang tue ko ke kiri sjet sure nmpak umah ku!hihihi

    ReplyDelete
  10. owh dah lame tak pi penang!!!
    pi sane wajib mkn pasemboq, nasi kandar n laksa,, sedap wooooooo.... slurpppp :p

    ReplyDelete
  11. sedapnya jerukkkk...aku pengemar jeruk tapi lepas aku kena gastrik terus tak mkn da...terliur beb...

    ReplyDelete
  12. wahhh bestnyer kak iena,,pegi bercintan-cintun...nak pegi gak..tunggu pasni turn kite plak eh..hehe

    ReplyDelete
  13. kecur air liur aiiihh tgh jeruk tuu...

    ina..salah kedai kot..jgn serik cuba lagik..hehehe

    ReplyDelete
  14. mamasyaza:
    kite pon mkn kat situ la...
    mungkin x kena pilih kedai kot...

    ReplyDelete
  15. zuraiwan:
    mungkinla...
    aku salah pilih kedai barangkali.

    ReplyDelete
  16. shu sinju:
    tak berjanggut ker kite nk nunggu rojakman nk siapkn rojak... ngan menari segala... lawak giler! hahhaaa

    ReplyDelete
  17. mekchu:
    hahahhahaa... padan muka kena tadah mata baca entry penang smp berminggu...

    ReplyDelete
  18. gieyana:
    macam rojak jer kan...
    rojak mamak kat umah aku lg sedap! hahahaa

    ReplyDelete
  19. ziema:
    akak gi lenkali xnak dh mkn pesembur! ;P

    ReplyDelete
  20. kaseh:
    aku mmg hantu jeruk nok!

    ReplyDelete
  21. ziha:
    bila kammo nk join club2 isteri2 gojes ni?

    ReplyDelete
  22. ana kirana:
    jeruk ader sekilo lg dlm peti ais kat umah kak...
    meh la kalo nak...

    ReplyDelete
  23. rindu pada tempat kelahiranku...:)

    ReplyDelete