Monday, May 18, 2015

OOTD Katanyer; Jubah simple buat basahan



Alahai gedix nyer ber-OOTD bagai kekdahnya kan...
Takderlah... just nak share ngan kesayangan jubah yang simple dan selesa. 
Untuk buat basahan belasah hari2 untuk ke kantor... ke pasar... jenjalan ternak lemak... 
memang sesuai sangatlah!
Sebab selesa sangat... haruslah dikongsi kan...
Dan yang penting; murah

Paling suka dengan material jubah ni; sakura silk.
Macam cotton tapi lembut. Bagi effect lebih casual gitu.
Lepas tu suka sangat sebab jenis tak melekat pada badan.

Dan yang best jugak nya, ukuran boleh request.
Katalah measurement korang saiz M ikut chart size, tapi tang pinggul tu macam besar sangat,
korang boleh la inform mintak kecikkan dan bagi ukuran yg korang rasa selesa.
Boleh juga request labuh ker ape...
Pastu, kalau nak tambah zip nursing pun boleh request...
Dan boleh pilih lengan nak jenis mana; macam2 pilihan ada.
Nak getah di pergelangan tangan ker... nak ada pasang kaf ker... nak kaf mcm oki pun ada.
Tapi sure ada kos tambahan lah kan...


Plain Abaya.
RM 89 exclude postage.
ada poket... senang sumbat duit sebab malas bawak purse bila keluar lunch.

Berminat kalu... boleh contact kawan kite, ada macam2 design lagi...
AINI.
IG: abaya_sifu_by_naanii
Whatsapp: 0182312612
Email: oursharingmoments@gmail.com

kalau yang area gombak, study area UIA, UM, UTM Semarak...
boleh whatsapp ajak jumpa kalau nak test dulu...



Ingat lagi awal2 hijrah dulu...
alahai susahnya nak dapatkan outfit yang best...
kalau jumpa pun rege tu tahap telan air liur 7 8 belas kali.
Alhamdulillah... sekarang dah banyak jubah2 yang patuh syariah di pasaran
walaupun banyak jugak yg kata pakaian muslimah tapi langsung tak patuhi piawaian.
berjubah belum tentu lagi 'menutup aurat'.
so pepandai la yer pilih material, cutting, design yg sesuai dengan bentuk badan kita.
yg penting, usaha sehabis baik untuk menutup aurat dgn sempurna.


"Let us veil our aurah for a bright akhirah"



6 comments:

  1. Salam alaik..mcm best! InsyAllah mcm nk try..:-)

    ReplyDelete
  2. wah dekat dengan area rumah. thanks for sharing dear

    ReplyDelete
  3. saya pun ada tempah abaya sifu ni utk raya nnt..alhamdulillah mmg menepati syariat :)

    ReplyDelete
  4. salam. hee chantek jubah hijau tuu ;p

    ReplyDelete