Monday, September 29, 2014

Tutorial Super Wide Shawl Labuh Depan Belakang gaya InaAchik



Inilah gaya shawl kecintaan saya. Labuh depan, extra labuh belakang. 
Paling mesra solat, paling selesa, paling menggembirakan!

Biarlah orang kata macam kelambu dari belakang, ia tetap gaya yg paling jadi pilihan.


Shawl beli mana?
saya custom made sebab shawl di pasaran tak cukup lebar untuk saya. makanya saya adalah jenis syok sendiri suka giler ngan #superwidechiffonshawl keluaran sendiri; @InachicbyInaAchikSenang bentuk n flowy. :)


RM33 jer selai, RM60 untuk 2 lai (tak termasuk pos). see... sempat lagi promote kekdahnya. 
dasar sungguh! :p
Dah banyak terjual dan sekarang buat bila ada tempahan jer. tu pun kumpul2 tempahan baru buat sebab busy ngan kerja sekarang. Kalau sesiapa berminat, boleh email azlinahasan@gmail.com. Boleh buat tempahan kalau anda mampu bertabah dan bukan nak cepat. 

Untuk penggunaan tanpa was-was, saya memang sentiasa pakai inner neck yg x labuh sangat utk warna yang gelap. Kalau warna yang light sikit, saya pakai syria awning lembik kat dlm sbg inner. 



Dah ramai mintak tutorial cara pakai shawl ni. 

Sebab saya adalah malu nak buat video sendiri, saya saya share youtube org lain punya tutorial.





Cara pakai sama sahaja, BEZAnya:
di bahagian yang pendek tu, saya panjangkan sedikit lebih kurang 2 jengkal dan tolakkan ke atas bahu kiri dan tolak lebihannya ke belakang.



kemudian yang panjang lilit macam dalam video tu.

Bila nak keluar, saya standby 1 keronsang lebih. 
bila nak solat, pinkan sahaja tudung di balakang supaya tak terbang bila solat. :)



SELAMAT MENCUBA dan terus berusaha menjaga aurat sebagaimana ia diperintahkan pada kita...

"LET VEIL OUR AURAH FOR BRIGHT AKHIRAH"

14 comments:

  1. Assalamualaikum kak ina, sheila memang tercari-cari tutorial wide shawl supaya lebih labuh. baiklahhh, nanti nak cuba cara kak ina. hehehe terima kasih kak ~~~

    ReplyDelete
  2. sama cara kita... tp kita kurang labuh... =D

    entry terkini...100% untuk mu

    ReplyDelete
  3. salam.senang kan mcm ni, on the go je boleh solat.hehe

    ReplyDelete
  4. Salam dear..sy berkenan btol dgn dress jubah awak warna magenta tu..cantiklah!

    ReplyDelete
  5. teringat pulak memula follow blog kak ina dulu sebab google cari tutorial tudung labuh. hihi.

    ReplyDelete
  6. salam perkenalana

    http://azrinzfamily.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Cantiknya....Boleh solat terus pulak tu.

    ReplyDelete
  8. Sukalah..sebab leh solat terus...http://atieshahventures.blogspot.com

    ReplyDelete