Wednesday, April 27, 2011

Spaghetti Kampung vs Teman lama...

Kalo keluar jenjalan riangkan lemak... aku pernah dan takkan order spaghetti...
sebab? tak kena selera dan rasa membazir... 

tak kena selera:- aku pompuan kampung yg baru berjinak jinak dengan pasta segala ni di usia lewat 20-puluhan... lidah dah sebati ngan sambal belacan dan budu... makan spaghetti pon nak yg pedas berapi... so, baik aku masak sendiri dan lauh lebih bijak melayan kerenah selera tekak sendiri! 

membazir:- sepinggan berbelas hengget! kalo aku masak sendiri sekawah sekuali! makan ko dari pagi sampai ke malam... masuk peti ais, sambung mkn esok pagi lagi! hahahhaaaa...

dan of course aku rasa spaghetti masakan aku sedap! bluweeekkkkk~~~


spaghetti kampung masakan cik kaki...
nak resipi spaghetti kampung, bleh klik SINI




 makan bersama teman tercinta...
buat spaghetti kampung lebih nikmat rasanya!
makan sambil mengimbau kenangan lama...
berkawan dengan dia dari Tingkatan 1...
masa tu, kite cam takder kawan lain dah rasanya...
tingkatan 3 kita berpisah sebab kamu ikut keluarga ke KL...
di tingkatan 4 kite kembali berjejak kasihan...
tapi kita terpisah sekali lagi...
namun tetap berusaha menjejak kasih antara kita...
akhirnya kita kembali bertemu 2 tahun sudah...
dan kembali eratkan persahabatan kita...
kerana keeratan lalu sukar nak dilupa...
tidur sekatil dan sebantal even berlainan dorm sebab kamu penakut orangnya... ;)
basuh baju sebaldi... sental bersama...
sampai ada gabungan nama macam lesbian dah gayanya... hahahhaa..
HA-NA tetap ada untuk selamanya...
MAS MADIHA...
orangnyo cantek secantek namo...
trimo kaseh sebak jadi saing na dari dulu sapa lo ni...
alhamdulillah... na tupe gembiro dengan penghijrohan ha utuk paka tudung...
napok lebih manih gitu... hehehheee...
sape faham angkat tangan! ;)

Saturday, April 23, 2011

Tragedi menanges di dapur...

ini nama dia adalah SARDINE PUFF 
1st time mencuba wak pastri....
kenapa sebijik terkontang kanting? memang dapat wak sebijik jer...
sebab masa kacau initi sardin, konon nak letak la black pepper crush sikit...
sekali boley plak malang menimpa... tortanggang setengah botol black pepper tu... 
masa tu, tanpa sedar leleh terus air mata...
secinonet inti sardin berjaya diselamatkan... cukup2 utk sebiji jer...
habes musnah harapan cik kaki nak bawak gi picnic hari ni...


tapi plan nak gi picnic bersama chenta hati tak luntur...
even tanpa sardine puff, misi tetap dijayakan...
byeeee... nak gi siap2 dah...


Malang itu tidak berbau... kalau bau, awal2 lagi aku tutup hidung... :p

Friday, April 22, 2011

LEMON GRILL HOT CHICK

ini entry khas untuk kengkawan yg sdg berdiet ATKINS (low carbohydrate diet)...*dah ramai kwn2 aku terjebak ngan diet ni...
so, sbg perangsang utk korang... aku nak share satu resipi...
aku tau korang malas cam aku gak nk msk yg complicated di hari bekerja kan...
sekarang bukan masalah lagi... :p


bagi nama resipi dulu... spt biasa... nama harus ader umph baru semangat nak msk...

LEMON GRILL HOT CHICK!
ok x nama ni??? x suka tak apa... tapi jgn mengata...
sila tukar nama tu ikut suka hati anda...


RESIPI??? xyah salin sebab sumpah simple giler!!!
  • gaulkan ayam dgn 2-3 ulas bwg putih dan black pepper yg ditumbuk kasar + garam + sedikit madu + perahkan sebijik lemon.


  • perapkan semalaman dlm peti ais (bukan tempat beku).
  • blk keje esoknya tu... just campak jer ayam tu dlm oven selama 20-30 min api atas bawah suhu yg plg panas (oven aku 250 jer). jgn lupa pantau ayam tu agar x terlalu kering... nanti x juicy...

dan hasilnya..............

tarraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa


bagi anda yg xder oven... xder masalah...
anda boleh grill atas pan menggunakan dapur gas dgn api plg perlahan.


pastu aku buatkan sayur air bayam + kobis cina... nmpk jer simple ni... tapi percayalah... rasenya xderla rase air semata mata... ngehehheeee...



sgt senang kan?! 2 hari turut2 aku ulang menu sama...
masuk hari ke2... laki wa bagi soklan berunsur sinis...

"bie... esok pon kite kena mkn ayam masak cenggini lagi ker?"
fhm x maksud tersirat yg cuba disampaikan tu...

maksudnya... x gheti2 nak tukar menu lain ker?! cukuplah ko sorang diet tapi tlg jgn seksa selera laki korang sekali wei...

Thursday, April 21, 2011

Apa fungsi LIKE kat FACEBOOK? Aku tanya aku jawab...

k, 1st aku nak tanya korang...
apa yang ko maksudkan bila ko PICIT butang LIKE kat status FACEBOOK tu?

k, ni pendapat aku mewakili apa tujuan aku tekan LIKE kat STATUS orang atau pun kat komen orang kat status aku, mahupun komen orang kat status orang...
  • aku memang btol2 suka status @ komen ko!
  • tanda aku baca status ko tapi aku tak tau nak komen aper... kira, sebagai tanda aku follow ko kat fesbuk dan aku nak ko sedar kewujudan aku. kira aku bukan stalker oke!
  • bila korang komen status aku kat facebook, aku like komen ko tu sebagai tanda aku dah baca komen ko then tajk tahu nak balas aper... @ tak der masa nak balas @ mungkin jugak malas nak balas. hehehhee... kesimpulannya, aku simpulkan as sebagai tanda aku dah baca komen tu. 
so, kalo yang mana post status sedih2 ker... bila aku LIKE tu tak mana aku suka ko sedang bersedih... tapi just nak bagitahu, aku baca luahan hati ko tu... tapi dalam masa yg sama, aku tak tau nak komen camane...

ok, sekian sajer penjelasan dari seorang aku...
korang ade nak share apa yg korang fikir? apa yang aku pikir tak semestinya ko pikir benda sama yer... bak kata pepatah yg disesuaikan dengan dunia sekarang ni: 'rambut pon dah beza kaler, hati apatah lagi...' ;)

Tuesday, April 19, 2011

Aroma Ikan Bakar Jeram, Kuala Selangor

 AROMA IKAN BAKAR
Pantai Jeram, Kuala Selangor, Selangor
017-3163117

anda peminat SEAFOOD?!
sanggup meredah hutan belukar untuk makan?!
apa ada dengan lokasi kalau itu mebuatkan perut kenyang jiwa tenteram?
AROMA IKAN BAKAR pasti pilihan yang tak mengecewakan!

ececececeee... ada gaya cam iklan tak?
takder makna nak iklan bagai, bukan mak aku ade share situ pown! aku ni nak share ngan korang yg mana pencinta tegar makanan cam aku jerk! hehehehhee...

direction sebenar, tak dapat diberikan sebab kami berjalan berdasarkan direction PAPAGO! taip jer AROMA IKAN BAKAR > zasss terpampang siap. start enjin then follow jer... ;) (pesanan dari bukan pengilang GPS: belilah GPS!)


masa nak pergi PAPAGO bagi jalan jimat 10km tapi jalan cam jalan perompak larikan diri bila dikejar polis! sumpah cam explore rase ko!!! adventure giler!!! seb baik ber4, kalo ber2 ngan achik, confirm aku suh wak U-Turn ala tokyo drift beb!


kami gerak dalam kul 5 camtu, sampai sana kul 6. about 1 hour dari Kota Damansara. sampai2 sana, orang dah ramai giler! kawan aku kata, biasa kena book awal2... so, kalo korang nak walk-in, make sure pergi awal. kesian aku tengok family2 yg duk berdiri tunggu meja kosong. meja banyak tapi mostly telak di'booked'. patutnya limitkan lah berapa meja utk di'booked' tu... kami nasib baik ade lagi meja kosong masa tu even lokasi mejanya tak berapa nak strategik mana (sebenarnya nak duk dekat pantai).


sampai2 jer, terus 'menjala' binatang2 laut yang berkenan! masa ni mula start tamak haloba!!! tu nak... ni nak... semua binatang lautnya nampak segar bugar! ibarat masih berenang di daratan! ;)

the all binatang. eh, nampak tak tu lagi sekor ketam on da way ke bekas tangakapan tu!

apa yang kami melantak makan hari tu?

 ikan 'gerut' masak 3 rasa

 ketam masak harlock

 sotong celup tepung (patutnya suh bakar la best sket...)

 kepah dara masak cili

 butter prawn

dan kami juga order ikan pari bakar. sape suh lambat sampai, kan dah xder dalam gambar dah. pastu kami order sayur.

 seb baik tak nyesal bagi thumb up awal2 sebelum makan!

-picture removed-
 pasangan pemakan tegar pertama

 pasangan pemakan tegar ke-2 : Sigmazetaz & suami <- diorangla master mind nyer... ni dah kali ke 4 gi makan sana... so, tahu kan kenapa aku suka makan? sebab aku dikelilingi oleh mereka2 yang pencinta tegar makanan jugak! ;)

bila kepala berpisah dengan badan... janganlah kau bersedih wahai ikan...

BURPPPPPPPPPPPPPP~~~ lepas makan, bersidai jap. rasa nak sangkut perut kat meja jer... ni namanya makan sampai pening! hahahhaaa...

total semua adalah RM 125. bagi aku, memang berbaloi baloi. sebab kat KL x dapek ngan harga tu dik. mkn berdua lauk ciput pon dah rm6-70. ni dahla fresh, masakan pon OK! aku tak kata makanan dia sedap giler tau... tahap OK la... ada lauk yang sedap, ada lauk yang biasa2 jer... tapi bila tang fresh tu, memang fresh! bulan depan lepas dapat gaji nak gi lagi! ;p


-picture removed-
 
 mengahayati keindahan sunset dengan perut yang padat!

Home Deco ~ Project mega di hari minggu

HELLO HELLO HELLOOOOO...
jumpa lagi eric cik kaki di episod deco... deco... deco!!!

ok, dinding bogel jangan jadikan masalah yer puan2... kite touch up apa patut.

puan keliru : "i berkenan frame kat IKEA tapi takde gambar la nak letak. nak letak lukisan tapi mahal la u... nak letak gambar i anak beranak, nampak cam cina semayang puja nenek moyang pulak..."

puan budget bijak: "takper2, puan keliru jgn risau... biar cik kaki setel semua!"


 

Bahan2: 
  • frame gambar IKEA ~ mintak kawan hadiahkan! hehehee... tu kalo ko jenis tak malu... aku ni kan pemalu, makanya... kawan2 bagi hadiah dengan rela tanpa paksa! thanks my darlings NEENA, AWIEN & ZAA...
  • kain bercorak yg ko rasakan cantik di mata ko... aku nyer ni cik somi beli dr thn lepas lg. konon perasan nak jadi eric leong wak frame sendiri bagai... sekali, jadi tukun! so, meh sini aku take over!
  • gunting 


da making of: gunting kain ~ besarkan sikit dari saiz lubang frame tu... > masukkan ke dalam frame dan siap! bijak tak ai nyah? (pang sebijik! kalo tu ko kate bijak, ramai giler makhluk manusia dlm dunia ni bijak!)


tak sampai 15 minit, SIAP! 

v

v


v



v



v



v

TARRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA...

cantik tak?!

sebelum make over
aku giler nyampah ngan frame gold tu. kat rumah lama takper la sebab banyak main kaler oren. rumah skrg cam dah tak masuk dah! lagi satu yg buat aku nyampah adalah kapal layar kesayangan achik tu! shhhhhhhh... jangan gitau achik tau aku ckp NYAMPAH! :p


after make over.
yeahhhhhhh!!! berjaya goda & pujuk achik supaya lokasi kapal layar kesayangan dia tu pindah ke tempat lain! sebelum ni tak bagi usik oke dia nyer kapal layar tu! nak gak duk situ... tak tau aku nak terangkan camane yang dia nyer kapal layar tu dah out dated! tak sesuai ngan gaya moden kontemporari men hentam aku neh... seb baik ahad lepas makan saman plak mamat tu! korang tau aku letak mana dia nyer kapal layar tu??? ce teka... ce teka... kalo dapat teka, aku bagi hadiah! hehehehheee...

Monday, April 18, 2011

Yang aku tak suka tapi kalo ko suka, ko punyer sukala... :p

menulis blog bukanlah pekerjaan tetap... sebab nuffnang tak berapa kencang nak tampung perbelanjaan harian. makanya, harus bekerja perah otak guna degree yg ade even pernah jugak rasa nyesal kenapa aku pilih engineer as kerjaya yang tak berapa nak berjaya ni... tak best ok! otak adalah dalam keadaan sentiasa dijana membuatkan perut lapar dan sbg kesannya: saya GEMOK! (wah, cam best plak wak kerja as alasan gemok! kurang sket rasa bersalah! hahahhahaha...)

biasanya entry2 ni aku tulis sesiap malamnya kat rumah (semangat giler kentang nyer lah!)... so, bila office hour, aku tinggal publish jer. tapi kalo takder kerja sangat, aku curik2 jugaklah bergoblog time office. tu yang terbabas sampai 3 4 entry sehari tu... 

tapi, aku tetap luangkan masa untuk berblog walking bila ada masa luang. maknanya, curik2 masa office utk jadiakan ia sbg masa yg luang. hakikatnya, curik tulang kah??? tidak2!!! saya jadikan ia sbg pelepas STRESS utk kembali SEGAR! *alasan best lagi!!! hahahahhaa...
makanya bila curik2 masa kat ofis tu, masanya terhad dan dlm keadaan senyap! 
dan aku adalah tak suka blog yang:
  • pasang lagu kat blog! tetiba jer keluar lagu kuat giler. kantoi beb! ngan gelabah sotong, terpaksa off sound. takpun, katakanlah aku ngah pasang lagu jiwang baiknyer (tak leh genre music yg heavy2 masa kerja, nanti otak kusut), pastu nak habiskan citer korang tu... lagu bertindih tindih! lagi wak kusut! terpaksa aku ngalah pause kan aku nyer lagu...
  •  yg ade PICIT SINI UNTUK READ MORE. lahaiiiiii... nak kena PICIT ker... loading amik masa gak tu! tak yah la nak picit segala... kasik sekali harung jerk! 
  • banyak animation. cursor tu siap keluarkan percikan bintang segala... poning mak! tak kira lagi segala macam animation kat side bar. >>> blog jadi heavy oke... berchenta nak nunggu loading!
  • yang palinggggggggggg penting: RUANGAN KOMEN! please la wak pop up window utk komen beb... dan paling tak suka, ade WORD VERIFICATION! mak dah la rabun! dia bagi word lain, aku taip lain! dahhhhhhhh satu ke hal plak aku nak kena taip lg skali. sekali, salah lagi!!! sudahnya, MALAS NAK KOMEN!!!

double PEACEEEEEEEEE... jgn marah yer... 
aku just cakap yg aku tak suka jer... tapi ape heran kan aku suka ker tak suka... janji korang suka! kalo setakat aku jer tak gi blog korang... tak jadi kudis pon kan?! tapi, kalo blog korang memang best, aku gi jugak... :)


#saper nak tutorial pop up window untuk ruangan komen > sila tinggalkan komen di ruangan komen aku ni... jgn risau, takder word verification diperlukan... ;p

Kalo bab menternak lemak, aku memang bijak!

ni menu untuk tambah kawan2 baru kepada lemak ternakan sedia ada di badan gebu aku...
semalamnya menu untuk snack petang semalam...

nak jadi rakan gemuk mak tak noks?
kalo nak, jangan malu jangan segan terjah blog AKU BUKAN CHEF untuk resipi giler babeng nyer senang! ko masak sambil pakai lipstick pon siap noks... :)

Sunday, April 17, 2011

Low Carb Diet Diary:~ tamat sudah induction time (14days)

yeeeeeeeee... phase pertama diet atkins @ nama baru ciptaan sendiri adlh diet biawak sudah berakhir... (phase pertama ialah induction time iaitu selama 14 hari...)
so far perjalanan diet berjalan lancar kecuali hari ke13 di mana cik kaki terpaksa dermakan sebatang gigi geraham kakak kpd yg bongsu ke klinik pergigian...
disebabkan kejadian itu, cik kaki hanya leh minum susu ngan bubur sahaja...



#PENURUNAN BERAT BADAN:~

dari 59kg ke 56 kg >>> lost weight adlah 3kg
actually aku capai berat 56kg pada hari ke 10... pastu x turun2 dah... mungkin yg tinggal tu lemak degil bin bahlol dah kot...
so, x berjaya capai berat target iaitu 54kg dlm mase 2 minggu ni...
next step is phase 2.
phase 2 ni aku x berapa fhm lagi...
masih perlukan tunjuk ajarku sifu DZUL. (dzullll... tlg akak!!!)



#PENCAPAIAN LAIN:~

walopon berat mengalami susutan nilai hanya 3kg... impactnya sgt besar...
  1. mak aku tegur "cik na nampak kurus sket... pakai t shirt pon dah x nmpk lemak" - maknanya sblom ni lemak berketul2 tersembul bila pakai t shirt
  2. achik ckp perut aku dah kecik... - mean x moncit cam ibu ngandung cam selalu...
  3. ni malu nk ckp tp kena ckp jugak... aku terpaksa beli 4 bra baru sebab bra lama cam dah melonggar - aset mengalami susut nilai di situ... *_*
  4. byk baju lama iaitu baju2 zaman cik kaki masih bergelar seorang dara leh pakai blk... :)

baju kurung mase aku tahun 2 kat UTM ~ mean 7 years ago!!!
size S okeh... fengsan bgn blk pastu sambung fengsan lagi skali... hu3...



bagi meraikan tamatnya induction time... haruslah celebrate!!!
kite kumpul lemak balik!!! hahahahahhahaaaaaa... (sila jgn contohi yer kengkawan)


NANDOS TIMEEEEEEEEEEEEEE...


jmp NANDOS sakit gigi terus hlg! sape nk tlg jawab neh???
*rasenya ni x khianati diet sgt*


mocha smoothie
ni dosa besar kpd diet!!!
teh orang kampung pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeee...


Saturday, April 16, 2011

Orang kumpul bag LV... aku?!!

malam tadi keluar merambu kat Uptown Danau Kota.
kul 2 lebey baru balik. ala, keluar pon dah nak kul 1 dah...
pastu dah balik, haruslah mencuba cuba pakaian baru kan... 
dah kat kul 4 baru tido... 
hmmmm... org kumpul bag LV, aku kumpul eyebag! ;p

hari sabtu...
hujan baik nyer buat seronok giler bergulung dalam comforter!
 sudahnya... i miss my saturday morning noks!
biasa sempat jugakla berada di pagi sabtu even x sampai sejam! hehehehee...

makanya, no breakfast k. kite jamak takkhir breakfast ke lunch la...

our lunch...

lama giler tak makan sardin.
gara2 entry my gonjeng ler ni jaja sardin last week. dan2 mak ngidam nak makan sardin jugak!
fuhhhhhh~~~ memang letop abes!

sutun goreng kunyit.
ada baki sutun dr last 2 week terperam dlm esbok. kasik bakoooo goreng jer!


diselerakan lagi dengan terubuk masin dari sarawak!
dari pantang nasik... hari ni aku pantang jugak! tapi pantang jumpa!!! hahahaha...

Wednesday, April 13, 2011

Avillion Part 10: Cik Kaki Berbikini ?! then tiba masa say Bye2 to Avillion...

matiklah kena kutuk sebab citer PD x abes abes!!!
cuti 2d1n cam cuti 10 hari jerk kan?! hahahhaa... naseblah...
tapi aku janji, ni entry last!
sebab aku sendiri muak ngan citer PD yg x sesudah ni!
sebelum nyampah ngan blog sendiri, baik tamatkan riwayat Avvilion ni kat sini!

hellllooooo bukan BERBIKINI oke... tapi BERBURQINI la...
after breakfast, kami  berjemur santai budget tak cukup hitam kan... poyo jer!
dan kemudian berendam ala2 dugong mengawan...
yer r, kalo main berenang kat kolam kat umah aku tu, kena kutuk ngan jenjiran plak!
so, amik kesempatan ler...

**picture removed**
tak suka la... nak relax2 pon kena skodeng ngan paparzai <~ budget blogger tegar glemer giler! hhahaha...

bukan memerang... tapi orang! :p


terlebey excited noks!!!

**picture removed**
dah2... xmo dah! 

punya tunggu nk tengok merak kembang ekor... dekat nak balik baru lah leh tgk! 
cam tetau jer aku nak balik...

hampir 12 pm... tiba masa untuk say bye2...

renungan terakhir...

i really have a great short vacation here!
baru faham dengan sesetengah spesis manusia yang sanggup berkurung kat hotel jer...
bila hotel tu best, memang sayang nak keluar! rasa tenang sangat...
so, kalo nak relax, memang sesuai la nak duk hotel best2...
tapi kalo nak jenjalan tempat kite memang niat nak tawaf tempat tu, just pilih hotel biasa2 jer...
setakat selesa utk rebahkan badan n tukar baju jadila...

KESIMPULAN:
Avillion Resort ni memang best sangat tapi servis la ade kureng sket!
tolongla improve... sayang tau hotel best2 ni...

Tuesday, April 12, 2011

Avillion PD Part 9: Food Review

pagi menjelma dengan sinarnya...
fuhhhhhhh~ hela nafas lega... dalam hati... "cerah jugak akhirnya..." huhuuuu~

ko tengok muka achik ni... cam lega giler bila tgk matahari. hehehhee...

**picture removed**
 maka berlenggang tenang mencari makanan...

sampai sudah destinasi tujuan...

ni lagi satu aku sentap ngan Avillion ni! masuk2 jer, staff dah tunjuk mana meja nak kena duduk. pastu suh kitorang duk kat betul2 meja buffet makanan. eeee... per kelas, panas dowh!!! men tentukan tempat duduk lak! suka hati aku lah nak duk mana pon! pastu aku cakapla ngan achik, tak nak lah duk sini... achik cakap xperla duk mana pun, makan kenyang jugak! tak nak... tak nak... tak nak!!! masa achik bangun gi ambil makanan, selamba aku bangun gi duk meja lain. pastu terpinga pinga achik carik binik dia. hahhahahaa... sian! pastu cam biasa la, malu ngan binik sendirik! mencik!!!

 nasi lemak super duper sedap!

biarlak achik duk kutuk aku kata per kelas bekpes kat hotel makan roti canai cam kat mamak pon... sumpah langsung x nyesal sebab benar2 sedap. roti sedap n kuah kari + dal dia pon betul2 sedap!

 eleh, dari dia asek makan coco crunch jer lagi la per barang!

 sampingan...

ader lagi few food yang langsung tak bersentuh sebab sangat kenyang mkn nasik lemak ngan roti canai. tetiba rasa nyesalnya~~~ kalo x, confirm tambah lagi sekilo lemak lebihan ni! hehehehee...

so far, food dia memang best!!!

**picture removed**
dato' kekenyangan pas melantak...


adoyaiiiiii, ntah naperla... selera makan melonjak lonjak sekarang ni... tahap tak terbendung dah aku rasa... sedey la ngan diri sendiri... :(

Avillion PD Part 8: Bila Malam... wooooo~ scaryyyyy...

Masa malam masih muda, kami keluar merayap di sekitar chalet...
menghirup udara segar malam...
sunyi yang mendamaikan...




tidak banyak gambar sebab kami benar2 habiskan masa ngan talk2 dan merancang perjalanan hidup yang lebih sempurna... luah apa yg terpendam... I LOVE that moment. :)


Bila tengah malam... rasa cam... lahaiiiiiiiii... lambatnya siang!!! hahahhaaa...
tau tak, sangat cuak oke bila tengok air makin naik.
pastu malam tu plak, hujan dan petir berdentam dentum!
mula la aku pikir memacam! korang tau kan apa aku pikirkan...
memang aku pikir tsunami jer ngko...

bila pagi, achik pon cakap cenggitu jugak! dia pon cuak jugak! hahahhahaa...

Monday, April 11, 2011

Avillion PD Part 7: The Beautiful Sunset

yes, PD one of the best beach bagi pencinta sunset!
sunset paling best bagi aku... di kala matahari dah terbenam bercampur senja yg berlabuh... 
ohhhhhhh~~~ sangat sangat tenang di situ... :)

port layan sunset kat Avillion ni adalah Tumasek Beach. dekat2 tu jer... 



sangat cantik kan???


**picture removed**
 yes, i'm really love sunset...

 but i love him more than i love sunset...

bila senja semakin berlabuh... maka berpimpingan sepasang kekasih halal itu berlalu... 
takut kena sampuk ngan hantu laut! hehehee...

balik bilik, sunset dah bertukar senja nan berlabuh...
tetap cantik!
mentari di ufuk jingga...

 

**picture removed**